EbbingeKwartier

Animatie Festival

Vrijdag 13 februari is van 17:30 tot 19:00 uur de eerste editie van het 'mini-animatie festival' in het Ebbingekwartier. Tijdens het festivalletje laten verschillende animatoren uit het land hun werk zien op de net geplaatste lichtkrant.

Het unieke van de lichtkracht is de vorm > de animaties draaien rond het scherm. Om 17:30 is de aftrap en worden de bezoekers verwelkomt. De animaties zijn tot 19:00 uur te zien op de lichtkrant.

Wees welkom voor een hapje & een drankje!

+ LEES VERDER
 
Met animaties van o.a.:

Janneke van den Biggelaar - Bente Westerhuis - Gerben Brandsma - Frodo Kuipers - Emiel Penders - Iris de GrootValentijnsdag

14 Februari: VALENTIJNSDAG

Verras je valentijn met een (anonieme) love-message op de ronddraaiende lichtkrant van het Ebbingekwartier.
Stuur je berichtje voor 12 februari naar info@ebbingekwartier.nl en het bericht is 14 februari de héle dag te bewonderen!
+ LEES VERDER
 

Rekenen op herbestemming

Onlangs is er in een prachtig boek verschenen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rekenen op herbestemming, waarin het Open Lab Ebbinge is opgenomen. Auteurs Sander Gelinck en Frank Strolenberg kijken naar herbestemming van oude gebouwen en de manieren waarop dit het beste kan gebeuren. Als voorbeeld van alternatief gebruik wordt ook het Ebbingekwartierterrein genoemd. 
In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 27 december heeft André Keikes over het boek dit artikel geschreven:   < klik hier >    < vervolg > 

+ LEES VERDER

Het boek is in de betere boekhandel verkrijgbaar voor € 34,50, uitgever NAI 010, isbn 9789462081543. 

Bouwplannen The Student Hotel

The Student Hotel gaat aan het Boterdiep, hoek Kolendrift een studentenhotel bouwen met 365 kamers. Het gebouw krijgt ook een restaurant, sportschool en een ondergrondse fietsenberging. 85 royale kamers met een eigen keuken, 280 kleinere kamers hebben een gedeelde keuken. 
Geplande start van de bouw is april 2015, oplevering juli 2016.

Meer informatie over The Student Hotels is hier te vinden.
En in het Dagblad van het Noorden van 18 december j.l. stond dit artikel.
+ LEES VERDER
 
NB: de gebruikte plattegrond is ter oriëntatie

Kinderactiviteiten op het Stadsstrand

Op het Stadsstrand, Kinderactiviteiten voor 4-12 jarigen. 
Zaterdagen 5 juli, 11 juli, 18 juli en 26 juli. Van 14:00 tot 17:00 uur.
Toegang gratis.
Leeftijd: 4-12 jaar.
(bij slecht weer gaat het niet door...)

Aan de Bloemsingel, achter café Oberland. Zie afbeelding.
+ LEES VERDER
 

SHOCK Massive Winter Edition

Zaterdag 15 februari, van 14:00 tot 00:00 uur:
Hardstyle Dance Event in een 2000m2 grote verwarmde tent op het Ebbingekwartierterrein.

De tent zal een passende metamorfose ondergaan waarmee het winterseizoen eer aan wordt gegeven. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig om deze dag goed door te kunnen brengen, want we laten jullie natuurlijk niet in de kou staan. Overigens is de verwachting dat de heaters snel uit kunnen, want met deze line-up is het moeilijk stilstaan!

Er valt veel over de acts te vertellen, zoals Adaro die zijn eigen area heeft gehost op Trillogy, de dikke releases van Chain Reaction, E-Force en Phuture Noize en dat Deetox als een speer gaat. Maar in het kort komt het neer op de onderstaande line-up:
Adaro
Deepack
Chain Reaction
E-Force
Deetox
Phuture Noize
Diabolic
Malúa
Twin Towers
Spirit
D-Noize vs Wolf (special closing act)
MC: Triggah
+ LEES VERDER
 
Meer info is hier te vinden: http://partyflock.nl/party/258961:Shock

Mega Apres Ski Party

Vrijdag 14 februari worden om 17:00 de deuren geopend van het grootste en het gekste apres ski feest van het Noorden, de Mega Apres Ski Party.
In een verwarmde feesttent (2000m2) wordt geheel in stijl buitenlandse gezelligheid naar ons koude kikkerlandje gehaald. Fritzen, Heidi’s, skipakken, bratwurst, gluhwein, snaps, happy hours, houten en besneeuwde bars, biertafels, je waant je haast in Tirol! En je kan er al bij zijn voor slechts €7,50!

Er is 1 missie voor deze dag, en dat is dat we het Ebbingekwartier te Groningen op zijn kop gaan zetten! Dit gaan we doen met te gekke artiesten en entertainment in een Tiroler mega tent. Naast onze creativiteit hebben wij jullie deze dag ook nodig. De enige voorwaarde hierbij is, er is geen ruimte voor schaamte, want het kan deze dag niet gek genoeg! Dus trek bijvoorbeeld je apres ski outfit uit de kast, zet je skibril op en maak het af met een Tiroler hoed. Door je in een speciaal outfit te hijsen maak je automatisch kans op geweldige maffe prijzen, met als hoofdprijs een uur lang met acht vrienden je eigen biertafel inclusief persoonlijke bediening van een Heidi of Fritz.


+ LEES VERDER

Op een apres ski party is er maar 1 doel, en dat is feest vieren! Geen muziekgenre wordt geschuwd, want feestvieren kan op alle soorten muziek! Dus van classic rock tot happy hardcore en van house tot schlager muziek, alles kan voorbij komen. Hiervoor zijn zorgvuldig acts uitgekozen waarmee het dak er gegarandeerd af gaat. Foute Frits, Bobby Frieda, DJ Klauski, Spinning-Freaks, Da Phonz, Bjorn Hill vs Owen South en andere spectaculaire acts zullen deze dag aanwezig zijn.

Naar de website:    klik hierHonours Design Challenge Awardshow

Zaterdag 25 januari vindt na hard werken en veel positieve inzet de
Honours Design Challenge Awardshow plaats.

Excellente studenten van de Hanzehogeschool dagen elkaar uit in de strijd die draait om
creativiteit, innovatie en technologie. De drie groepen hebben gewerkt  aan een interactieve toepassing van sensortechnologie die in verbinding zal staan met De Pijp, welke zich op het Ebbingekwartier bevindt. Tijdens de awardshow zullen de getalenteerde studenten een uitgewerkte versie van hun concepten demonstreren op de miniatuurversie van De Pijp. De winnende groep zal de mogelijkheid krijgen hun concept daadwerkelijk in uitvoering te brengen op de echte versie van De Pijp.

En waarom wil je hier bij zijn? Omdat jíj kunt bepalen wie zich de winnaar van de Challenge mag noemen! Kom dus naar de Awardshow en stem op je favoriete concept en beslis mee hoe jouw stad er uit komt te zien.

25 januari 2014 16:00 tot 18:30 uur
Locatie: Het Paleis, Erlenmeyerzaal, Boterdiep 111 Groningen
+ LEES VERDER
 

Bootcamp try-out

Heb jij al nagedacht over je gezonde en sportieve doelstelling voor 2014? Wil je een fitte start maken? Kom dan naar de Bootcamp Try-Out! Tijdens de Try-Out maak je geheel vrijblijvend kennis met de verschillende trainingen van The Bootcamp Club. Je kunt je gratis inschrijven voor de training door je aan te melden via de website www.thebootcampclub.nl.

Het programma van de Try-Out is als volgt:

Donderdag 9 januari
• 8 weeks 2 fabulous intrdouctie (ladies only) 19:00
• Regular Bootcamp, 19:30

Zondag 12 januari
• 8 weeks 2 fabulous introductie (ladies only) 10:30
• Regular Bootcamp, 10:30
• Power Bootcamp (training met materialen), 10:30

Meetingpoint: Kolendrift 9, Ebbingekwartier
Op beide dagen zijn er gezonde drankjes en hapjes en als beloning voor je inzet krijg je een goodiebag geheel in stijl van The Bootcamp Club! Heb je geen tijd om te trainen? Kom dan tijdens de openingstijden informeren naar de mogelijkheden.
+ LEES VERDER

Eurosonic Noorderslag

Ook dit jaar mogen wij Eurosonic Noorderslag weer verwelkomen op het Open Lab Ebbinge.
Dit Europese muziekfestival zal plaatsvinden van 15 tot 18 januari en belooft ook dit jaar weer groots te worden.

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. De muziekconferentie is jaarlijks uitverkocht en trekt ruim 3.200 bezoekers, waaronder 400 afgevaardigden van internationale festivals. Eurosonic Noorderslag presenteert showcase optredens door meer dan 300 artiesten en een conferentieprogramma met 150 panels, keynote sprekers, interviews, workshops, pitches, feestjes en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, media en interactive.

Daarnaast worden er traditiegetrouw tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende nationale en internationale awards uitgereikt. Doel is de bestempeling van succes binnen de muziekindustrie.


+ LEES VERDER

ARCHIEFEbbingekwartier in beeld

EBBINGEKWARTIERTERREIN

Waar vroeger de gasfabriek stond is nu een open terrein: het Ebbingekwartierterrein met een stadsstrand, een speelweide en een evenemententerrein. Om zelf iets te organiseren of juist naar toe te gaan. Het hele jaar open! 

Op de hoogte blijven? 
Facebook: Ebbingekwartierterrein

Open Lab Ebbinge (OLE) is een proeftuin in de tijdelijkheid van de stedenbouw, waarbinnen de mogelijkheden van het kortstondige en veranderlijke heden worden onderzocht, uitgewisseld en gepresenteerd. Innovatieve bouw met paviljoens en horecavoorzieningen. Info paviljoen, open maandag t/m donderdag 10.00-16.00 uur. www.openlabebbinge.nl

Geschiedenis: Vroeger werd het gebied ook wel CiBoGa genoemd. De Ga stond voor Gasfabriek.

Alles weten over de geschiedenis?
Kijk op je smart Phone: www.ebblab.nl en beleef en ontdek het gebied.
QR: Op het hele terrein vindt je QR borden >>> scan en ontdek nog meer!!